Portbase helpt bij het CVB

Bereid je voor op strengere douane-eisen!

Op maandag 4 oktober heeft de Douane stapsgewijs in de Nederlandse havens het CVB (Container Vrijgave Bericht) ingevoerd. De procedure voor het indienen van nadere aangiften voor goederen van buiten de Europese Unie verandert hierdoor aanzienlijk. Portbase biedt verschillende oplossingen die het verkrijgen van een CVB makkelijker maakt. Let op! Naast containers geldt het CVB óók voor trailers, stukgoed en bulklading.

Volledige ondersteuning via Cargo Controller

Via het Port Community System van de Nederlandse havens biedt Portbase je de service Cargo Controller. Daarmee beschik je 24/7 over de juiste statusinformatie en goedereninformatie voor het tijdig en correct indienen van uw nadere aangiften. Al uw containers en trailers die aankomen in Nederlandse havens kun je op de voet volgen. Je ziet real-time de status van de aankomst van schepen (ATA) en het losmoment van lading. Daarnaast informeert Cargo Controller je over douane-inspecties (scans of fysieke controles) en zie je vrijwel alle details van de Bill of Lading (B/L), waaronder het gewicht.

Automatisch voorafaangiften automatiseren

Cargo Controller is beschikbaar via webschermen en door middel van een systeemkoppeling (API). Werk je via voorafaangiften, dan kun je met behulp van de Cargo Controller API in uw douanesoftware eenvoudig een ‘trigger’ (laten) inbouwen voor het op het moment van ATA schip automatisch insturen van uw aanbrengberichten. Zo voorkom je extra handelingen, verlies je nooit tijd en verzeker je zichzelf dat lading altijd snel de terminal af kan. Uw eigen IT-afdeling of softwareleverancier kan je helpen dit te realiseren.

Voorbereidophetcvb.nl

Alle informatie over het CVB lees je op de website www.voorbereidophetcvb.nl, een initiatief van Portbase samen met de Douane, brancheverenigingen en belangenorganisaties. De website roept alle aangevers op om zich tijdig voor te bereiden. Ook na de introductie van het CVB gaat lading dan altijd snel door de Nederlandse havens.