Melding Lading Import

Melding Lading Import

De centrale ingang voor het indienen van aangiften bij de Douane.

De centrale ingang voor het indienen van aangiften bij de Douane 

Via de service Melding Lading Import dien je 24/7 snel en efficiënt jouw aangiften in. Het Port Community System is hiervoor rechtstreeks gekoppeld met het centrale aangiftesysteem van de Douane. 

Service beschrijving:

Via Melding Lading Import koppelt de Douane ook eventuele fouten in de aangifte terug en ontvang je actuele informatie over de status. De Douane geeft bovendien aan of zij de lading wil inspecteren (scan, fysieke controle, etc.). Binnen de wettelijke termijnen heb je altijd de mogelijkheid om de informatie in een summiere aangifte aan te vullen en/of te wijzigen. 

De gegevens die je indient via Melding Lading Import zijn de basis om via andere Portbase-services jouw informatie-uitwisseling verderop in de logistieke keten te vereenvoudigen. Hergebruik van jouw gegevens uit de summiere aangiften is bijvoorbeeld mogelijk bij jouw vervolgaangiften en jouw communicatie met terminals en met klanten. De services afschrijvingsrapportage en losbevestigingsrapportage zijn inbegrepen bij deze service.

Service kenmerken

  • AansluitkostenVoor het activeren van een service zijn er éénmalige aansluitkosten van toepassing.
  • BetaaldAbonnementfee en/of transactiefee van toepassing.
  • EDI-koppelingGebruik van de service is mogelijk via een systeemkoppeling EDI.
  • WebschermGebruik van de service is mogelijk via een webscherm.


Aanvullende eisen

Voor deze service zijn er geen aanvullende eisen.

Hoe aanlsuiten?

Deze service is beschikbaar via webscherm en EDI-koppeling. Ga naar het overzicht softwareleveranciers voor een geschikte integratie partner.

Kosten

Voor deze service betaal je eenmalig € 249,50 (ex. BTW) aansluitkosten. Verder betaal je, afhankelijk van je abbonementsvorm een vast maandbedrag plus een bijdrage per B/L. Vraag hier het actuele prijsoverzicht aan. De services losbevestigingsrapportage en afschrijvingsrapportage zijn bij deze kosten inbegrepen.


Zo vraag je deze service aan

Om een service aan te vragen, heb je een IAMconnected-account nodig, die gekoppeld is aan je organisatie.
Meer informatie over het registratieproces kan je lezen op de pagina Zo vraag je een service aan. Of download de zeven stappen van het registratieproces als pdf.

Heb je al eerder een service afgenomen? Log dan in met jouw IAMconnected-account.

Als nieuwe klant maak je eerst een account aan, die je vervolgens aan je organisatie koppelt.

Klantervaringen

“Portbase heeft ons werk een stuk eenvoudiger gemaakt. De papierberg is aanzienlijk geslonken.” 

“De service Melding Lading Import EDI werkt goed. Onze mensen van de kapiteinskamer zijn positief. De workload wordt tot een minimum beperkt.” 


Service aanvragen

Klaar om je logistieke processen te optimaliseren? Vraag de service direct aan of neem contact met ons op. Onze experts staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het aanvragen van de gewenste service.


Relevante services voor jou