Melding Gevaarlijke Stoffen

Melding Gevaarlijke Stoffen

Melden van gevaarlijke stoffen aan boord

Eenvoudig voldoen aan de meldplicht richting de Havenmeester 

Via Melding Gevaarlijke Stoffen informeer je de Havenmeester snel en eenvoudig over gevaarlijke stoffen aan boord van het schip. Je geeft alleen de informatie door, die voor jouw havensegment (natte bulk, overige lading, etc.) relevant is. 

Service beschrijving

Als onderdeel van de service Melding Schip, behoud je het overzicht op alle scheepsmeldingen. Dit bevordert ook het hergebruik van gegevens die al aanwezig zijn in het PCS (Port Community System). Voldoe op de meest efficiënte manier aan de wettelijke EMSA (European Maritime Safety Agency) meldplicht via Melding Gevaarlijke Stoffen. 

Service kenmerken

  • Niet-betaaldGeen abonnementfee en/of transactiefee van toepassing.
  • WebschermGebruik van de service is mogelijk via een webscherm.


Aanvullende eisen

Vanuit onze partners in de logistieke keten gelden soms aanvullende eisen. Voor deze service is dat:

  • Vanuit de havenmeester: Port Authority ID

Hoe aansluiten?

Deze service is beschikbaar via webscherm of via een systeemkoppeling. 

Kosten

Gebruik van de service Melding Gevaarlijke Stoffen is kosteloos voor gebruikers. Vanwege het strategisch belang van de service, voor het functioneren van een haven; worden de kosten gefinancierd door de havenautoriteiten.


Zo vraag je deze service aan

Om een service aan te vragen, heb je een IAMconnected-account nodig, die gekoppeld is aan je organisatie.
Meer informatie over het registratieproces kan je lezen op de pagina Zo vraag je een service aan. Of download de zeven stappen van het registratieproces als pdf.

Heb je al eerder een service afgenomen? Log dan in met jouw IAMconnected-account.

Als nieuwe klant maak je eerst een account aan, die je vervolgens aan je organisatie koppelt.


Comform nieuwe wetgeving EMSA

Sinds 1 november 2018 moeten de Havenmeesters voldoen aan nieuwe wetgeving van de EMSA (European Marine Safety Agency) voor het melden van gevaarlijke stoffen. Deze nieuwe regels zijn verwerkt in deze service.

Vereenvoudigen proces ‘melding gevaarlijke stoffen’

Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Amsterdam en Portbase werken samen met het bedrijfsleven aan het vereenvoudigen van het melden van gevaarlijke stoffen. Het actuele overzicht van alle ontwikkelingen hiervoor lees je hier.


Service aanvragen

Klaar om je logistieke processen te optimaliseren? Vraag de service direct aan of neem contact met ons op. Onze experts staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het aanvragen van de gewenste service.


Vergelijkbare services