Losinformatie

Losinformatie

Service voor alle communicatie rondom (losgestorte) bulk lading.

Service voor alle communicatie rondom het lossen van tankers

De service Losinformatie toont in 1 oogopslag de B/L-gegevens en stuwagegegevens van jouw natte, droge, gas of breakbulk lading. Hierbij is het mogelijk om het feitelijk geloste gewicht terug te koppelen aan andere partijen, zoals de havenmeester.

Service beschrijving

Met deze service hoef je niet steeds te bellen, mailen of faxen met de andere bij het losproces betrokken partijen. Je kunt je lading volgen vanaf het moment dat de B/L informatie beschikbaar is, de scheepsinformatie toont of je lading vertraging heeft opgelopen. De opgegeven stuwagegegevens zijn één op één te hergebruiken in de Melding Gevaarlijke Stoffen aan de Havenmeester.

Nadat het daadwerkelijke geloste gewicht is doorgegeven door de bulkterminal wordt automatisch het procentuele verschil tussen het B/L-gewicht en het daadwerkelijk gelost gewicht getoond. Grote afwijkingen zijn direct duidelijk en inzichtelijk voor alle partijen. Verder toont het overzichtsscherm aanvullende informatie zoals de douanestatus en entrepotvergunningnummer. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer er een vervolgaangifte nodig is.

De service Losinformatie is een service ontwikkeld voor de bulksector. Ben je geïnteresseerd in informatie over containerlading? Bekijk dan daarvoor onze service Cargo Controller. Als je organisatie met beide soort lading actief is, deze service is volledig geïntegreerd met Cargo Controller, vraag om persoonlijk advies indien je hierin geïnteresseerd bent.

Service kenmerken

  • BetaaldAbonnementfee en/of transactiefee van toepassing.
  • WebschermGebruik van de service is mogelijk via een webscherm.


Aanvullende eisen

Voor deze service zijn er geen aanvullende eisen.

Hoe aanlsuiten?

Deze service is alleen beschikbaar via webschermen. Ga naar het overzicht van softwareleveranciers om een geschikte implementatiepartner te vinden.

Kosten

Voor deze service betaal je een vast maandbedrag plus een bijdrage per B/L. Vraag hier het actuele prijsoverzicht aan.


Zo vraag je deze service aan

Om een service aan te vragen, heb je een IAMconnected-account nodig, die gekoppeld is aan je organisatie.
Meer informatie over het registratieproces kan je lezen op de pagina Zo vraag je een service aan. Of download de zeven stappen van het registratieproces als pdf.

Heb je al eerder een service afgenomen? Log dan in met jouw IAMconnected-account.

Als nieuwe klant maak je eerst een account aan, die je vervolgens aan je organisatie koppelt.


Service aanvragen

Klaar om je logistieke processen te optimaliseren? Vraag de service direct aan of neem contact met ons op. Onze experts staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het aanvragen van de gewenste service.


Vergelijkbare services


Meer van Portbase

  • Over ons

    We bouwen de slimste havencommunities. Samen vergroten we het potentieel van data voor ​​naadloze, duurzame en veilige goederenstromen.
  • Onze community

    Samen bouwen aan slimme platforms en communities die havens en logistieke ketens naadloos, duurzaam en veilig maken.​  Samen bouwen we de slimste havencommunities. Dat is onze missie. Een belangrijk woord in deze missie is samen, want Portbase werkt voor alle organisaties in onze community. Dit betekent dat we een neutrale positie innemen in de haven. Een dochteronderneming […]