Road Planning wordt uitgebreid

Delen:

Eind 2014 gaan op Maasvlakte 2 de containerterminals van Rotterdam World Gateway (RWG) en APM Terminals MVII open. Beide terminals vragen u via onze service Road Planning meer informatie voor te melden. In retour krijgt u van hen betere en uitgebreidere statusmeldingen. Alle dit najaar ingaande wijzigingen in Road Planning op een rij:

  • U ziet vooraf of de terminal de douanegegevens heeft Voordat uw chauffeur terecht kan bij RWG of APM Terminals MVII moet uw opdrachtgever via onze services Melding Import Documentatie / Melding Export Documentatie de vereiste douanegegevens indienen. U ziet dit terug in de service Road Planning. Dit geldt voor te halen en te brengen containers op Maasvlakte 2.
  • Via Road Planning vraagt u tevens een slottijd aan
    RWG en APM Terminals MVII werken straks met slotmanagement. Tegelijkertijd met uw voormelding vraagt u via Road Planning bij hen een slottijd aan. Aan een verleende slottijd kunt u daarna de overige containers van het betreffende bezoek koppelen.
  • Ook “shippers owned” containers kunt u voortaan correct voormelden
  • Uitgebreidere terugkoppeling over exportcontainers RWG en APM Terminals MVII geven u een uitgebreidere terugkoppeling over de fysieke status van exportcontainers, zoals blokkades en cargo opening times.
  • Duidelijker uitleg over foutmeldingen Foutmeldingen worden u in het beeldscherm van Road Planning tekstueel uitgelegd. Zo weet u beter wat het probleem is.
  • De terminals kunnen voorgemelde containers annuleren RWG en APM Terminals MVII kunnen voorgemelde containers proactief annuleren. Bijvoorbeeld bij het op x-moment ontbreken van de douanedocumenten.
    Indien u gebruikmaakt van de service Road Planning via internet of een systeemkoppeling (EDIFACT/XML) dan krijgt u alle wijzigingen automatisch via de schermen te zien.

Het overzicht informatiestroom Road Planning biedt u inzage in het volledige proces van de data-uitwisseling via het Port Community System van Portbase met beide terminals op Maasvlakte 2.

Training in september
In september krijgt u in een training nadere tekst en uitleg over de vernieuwde service Road Planning én over de werking van slotmanagement. Ruim van tevoren ontvangt u van ons een uitnodiging. De training duurt een dagdeel en wordt afgesloten met de uitreiking van een certificaat. Zonder dit certificaat kunt u richting RWG en APM Terminals MVII geen gebruikmaken van Road Planning.



Meer van Portbase

  • Over ons

    We bouwen de slimste havencommunities. Samen vergroten we het potentieel van data voor ​​naadloze, duurzame en veilige goederenstromen.
  • Onze community

    Samen bouwen aan slimme platforms en communities die havens en logistieke ketens naadloos, duurzaam en veilig maken.​  Samen bouwen we de slimste havencommunities. Dat is onze missie. Een belangrijk woord in deze missie is samen, want Portbase werkt voor alle organisaties in onze community. Dit betekent dat we een neutrale positie innemen in de haven. Een dochteronderneming […]