Bent u als expediteur of douaneagent klaar voor de Brexit?

Delen:

Bij een no-deal Brexit, zullen steeds meer partijen in actie komen en bij u als expediteur of douaneagent aankloppen voor assistentie. Bent u er klaar voor? Zonder u loopt de logistieke keten na de Brexit onherroepelijk vast. U bent een onmisbare schakel. Om problemen te voorkomen, hebben wij voor u een korte checklist:

Voor export:
-doet u voor uw klant de voormelding aan de terminal?
-bent u daarvoor via het web of EDI al aangesloten op de Portbase-service Melding Export Documentatie?

Voor import:
-doet u voor uw klant de voormelding aan de terminal?
-bent u daarvoor via het web of EDI al aangesloten op de Portbase-service Melding Import Documentatie?
-heeft u via Portbase al het terminalcontract voor gebruik van de service Melding Import Documentatie bij shortsea- en ferryterminals ondertekend? Neem hiervoor contact op via sales@portbase.com.

Let op! Indien u via EDI werkt en namens uw klanten importdocumenten gaat voormelden bij ferryterminals, dan móet u in uw software gebruikmaken van de vernieuwde EDI-berichten van Melding Import Documentatie. Check dit voor de zekerheid bij uw softwareleverancier of IT-afdeling.

Mocht u Melding Import Documentatie en/of Melding Export Documentatie nog niet gebruiken, registreer u dan vandaag direct bij Portbase. Veel meer over de Nederlandse ketenoplossing voor Brexit leest u op Get Ready for Brexit.



Meer van Portbase

  • Over ons

    We bouwen de slimste havencommunities. Samen vergroten we het potentieel van data voor ​​naadloze, duurzame en veilige goederenstromen.
  • Onze community

    Samen bouwen aan slimme platforms en communities die havens en logistieke ketens naadloos, duurzaam en veilig maken.​  Samen bouwen we de slimste havencommunities. Dat is onze missie. Een belangrijk woord in deze missie is samen, want Portbase werkt voor alle organisaties in onze community. Dit betekent dat we een neutrale positie innemen in de haven. Een dochteronderneming […]