Aankondiging migratie elektronisch berichtenverkeer met overheid

Delen:

Beste Klant,

U gebruikt één of meerdere Portbase services voor uw meldingen aan overheidsdiensten. Voor het ontvangen van deze meldingen maakt de Overheid gebruik van de elektronische postbus ‘Digipoort Handel & Transport’. Dit is de postbus voor informatie-uitwisseling met de Douane, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de Koninklijke Marechaussee, de Zeehavenpolitie en de havenautoriteiten.

De Nederlandse Douane gaat het beheer van Digipoort Handel & Transport en Single Window overnemen van Logius. De Douane werkt hiervoor aan een nieuwe postbus-voorziening, genaamd de Handel & Transport Gateway (HTG). Als gevolg hiervan krijgen bedrijven te maken met aanpassingen in de digitale postadressen. Het berichtenverkeer zelf wijzigt inhoudelijk niet.

De Douane heeft u middels nieuwsbrieven geïnformeerd over deze geplande migratie naar HTG en heeft u verzocht om u hier (met uw softwareleverancier) op voor te bereiden.

Goed nieuws: Portbase zorgt ervoor dat voor alle services, waarmee u (via het Port Community Systeem) met de Overheid communiceert, worden overgezet naar de HTG. U hoeft hier zelf niets voor te ondernemen. De migratie van de Portbase services naar de nieuwe HTG zal in 3 fases plaatsvinden. Deze 3 fases lopen van februari tot juni 2020. Alle klanten van Portbase zullen vanaf juli zijn aangesloten op de HTG. U merkt zelf niets van deze migratie.

Let op: Gebruikt u naast Portbase ook nog andere software voor meldingen aan de Overheid? U dient dan wel met deze softwareleveranciers af te stemmen hoe zij uw account kunnen migreren.

Meer informatie
Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Onze Service Desk helpt u graag.
U kunt hen bereiken via 088 625 2525 of servicedesk@portbase.com.



Meer van Portbase

  • Over ons

    We bouwen de slimste havencommunities. Samen vergroten we het potentieel van data voor ​​naadloze, duurzame en veilige goederenstromen.
  • Onze community

    Samen bouwen aan slimme platforms en communities die havens en logistieke ketens naadloos, duurzaam en veilig maken.​  Samen bouwen we de slimste havencommunities. Dat is onze missie. Een belangrijk woord in deze missie is samen, want Portbase werkt voor alle organisaties in onze community. Dit betekent dat we een neutrale positie innemen in de haven. Een dochteronderneming […]