Alle wegvervoerders over op nieuwe versie MCA Road

Delen:

Per 30 juni zet Portbase oudere versies uit

De achterliggende periode zijn alle wegvervoerders succesvol overgezet naar een nieuwe versie van Melding Container Achterland (MCA) Road. Voor Portbase is dit de basis voor verdere uitbreiding van de dienstverlening aan het wegvervoer. Per 30 juni 2021 gaan de oude versies van Road Planning en MCA Road definitief uit.

Alle wegvervoerders werken al sinds enige tijd naar tevredenheid via de webschermen van het nieuwe MCA Road. Klanten met een EDI-koppeling hebben wij via een EDI-converter op de nieuwe dienstverlening aangesloten. Deze converter zet in EDI aangeleverde gegevens automatisch om naar het voor het nieuwe MCA Road vereiste API-formaat. Ook is een aantal vervoerders al overgestapt naar de vernieuwde API-koppeling en daarmee klaar voor de nieuwste functionaliteiten.

EDI-converter één jaar gratis

Het gebruik van de EDI-converter is het eerste jaar kosteloos*. Deelnemers hebben zo geruime tijd om in overleg met hun softwareleverancier de overstap te maken naar API. De API-specificaties daarvoor vindt u hier.

Uitbreiding dienstverlening

Vanuit de nieuwe versie van MCA Road staat een groot aantal uitbreidingen van de dienstverlening op stapel. Denk bijvoorbeeld aan cargo opening/ cargo closing en commercial windows. Een overzicht daarvan vindt u hier. Alle nieuwe functionaliteiten zijn alléén beschikbaar via de nieuwste API-koppeling en via de webschermen van MCA Road.

Meer informatie

Heeft u vragen? Onze Customer Service helpt u graag. U kunt hen bereiken via customerservice@portbase.com of +31 (0) 88 625 25 25. Alle informatie over de veranderingen in MCA Road vindt u ook op Portbase Support.

* De prijs voor de EDI-converter, na de kosteloze overgangsfase, wordt later dit jaar bekend.



Meer van Portbase

  • Over ons

    We bouwen de slimste havencommunities. Samen vergroten we het potentieel van data voor ​​naadloze, duurzame en veilige goederenstromen.
  • Onze community

    Samen bouwen aan slimme platforms en communities die havens en logistieke ketens naadloos, duurzaam en veilig maken.​  Samen bouwen we de slimste havencommunities. Dat is onze missie. Een belangrijk woord in deze missie is samen, want Portbase werkt voor alle organisaties in onze community. Dit betekent dat we een neutrale positie innemen in de haven. Een dochteronderneming […]