Officiële aankondiging Douane: start plateau 1 CVB op 1 oktober as

Delen:

De procedure voor het indienen van nadere aangiften voor goederen van buiten de Europese Unie verandert. Op 1 oktober 2021 voert de Nederlandse Douane stapsgewijs het CVB (Container Vrijgave Bericht) in. In deze officiële brief van de Douane leest u de veranderingen in haar werkwijze met betrekking tot het CVB.

Het CVB in hoofdlijnen

Nieuwe afspraken voor het bestaande importproces:

  • Juiste match
    Het CVB matcht de Aangifte voor Tijdelijke Opslag (ATO) met de nadere aangifte.
  • Op tijd
    Het CVB vereist dat een nadere aangifte gebeurt na de ATA van het schip.
  • Correcte gegevens
    B/L op ATO en nadere aangifte moeten identiek zijn. Gewicht op nadere aangifte mag niet groter zijn dan gewicht op B/L.
  • Voorwaarde voor vervoer
    Zonder het CVB geen toestemming tot vertrek van de terminal.
  • Vooruitwerken als sleutel
    Een voorafaangifte + (automatisch) aanbrengbericht versnellen je logistiek.

Let op: Laat u uw aangifte door een andere partij verzorgen? Dan adviseren wij u om af te stemmen in uw keten en u – samen met uw logistieke partner – goed voor te bereiden op het naderende CVB.

Voorbereid op het CVB

Lees alles over het CVB op www.voorbereidophetCVB.nl; een gezamenlijk initiatief van brancheverenigingen, belangenorganisaties, Douane en Portbase. Hier leest u wat het CVB voor u betekent als aangever (douaneagent/importeur), als importeur (niet aangever) en als vervoerder. Bereid u tijdig voor. Alleen samen kunnen we opstoppingen in de havens voorkomen!

Mini CVB-enquête

Wij zijn benieuwd naar hoe u zich voorbereid. Helpt u ons door het invullen van deze 3 vragen? Het neemt slechts 5 minuten van uw tijd in beslag.

Meer weten

Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden of neem contact op met Peter Vink via sales@portbase.com of via 0886252534.



Meer van Portbase

  • Over ons

    We bouwen de slimste havencommunities. Samen vergroten we het potentieel van data voor ​​naadloze, duurzame en veilige goederenstromen.
  • Onze community

    Samen bouwen aan slimme platforms en communities die havens en logistieke ketens naadloos, duurzaam en veilig maken.​  Samen bouwen we de slimste havencommunities. Dat is onze missie. Een belangrijk woord in deze missie is samen, want Portbase werkt voor alle organisaties in onze community. Dit betekent dat we een neutrale positie innemen in de haven. Een dochteronderneming […]