Verbreden van aansluitingen

Het voormelden van containers via de service Melding Container Achterland (MCA) gebeurt momenteel al bij een groot aantal terminals. Ambitie van Portbase, brancheorganisaties en vervoerders is om het aantal aansluitingen fors uit te breiden.

Hoe meer partijen meedoen, hoe efficiënter het voormelden wordt, hoe beter dit is voor de individuele achterlandvervoerders en voor de logistieke keten in het algemeen.


Uitbreiding biedt vervoerders voordelen

Uitbreiding van het aantal deelnemende terminals en depots vergroot voor vervoerders de waarde van MCA. Elke nieuw aangesloten terminal of depot op MCA betekent:

  • Planners zijn minder tijd kwijt aan het zoeken van informatie op websites van terminals en depots die nu nog niet meedoen. Iedere nieuwe MCA-aansluiting is minimaal één te gebruiken webscherm minder.
  • Vervoerders met een MCA-systeemkoppeling hoeven niet meer aanvullend websites van niet-deelnemende terminals en depots te bezoeken en gegevens over te tikken.
  • Voor vervoerders wordt MCA meer en meer een one-stop-shop en op die manier steeds waardevoller in het gebruik.

Stap voor stap

Aansluiten op MCA is voor terminals en depots een intensief traject. De benodigde aanpassing aan systemen gebeurt veelal in samenwerking met softwareleveranciers.

Portbase is met tal van partijen in gesprek over aanstaande deelname. Deze lijst toont waar MCA momenteel concreet in ontwikkeling is.

Samen met de brancheorganisaties willen wij zoveel mogelijk terminals en depots overtuigen mee te doen aan MCA. Prioriteit hebben de locaties waarvan brancheorganisaties het meeste voordeel zien voor hun leden.



Meer van Portbase

  • Marketplace

    Ontdek de collecties Benieuwd naar de verschillende thema’s in de Portbase Marketplace? Ontdek onze collecties en de gerelateerde services.
    Marketplace
  • Community Solutions

    Meer dan 40 services op één platform Het Port Community Systeem (PCS) is de digitale schakel binnen de Nederlandse zeehavens. Bedrijven uit diverse sectoren profiteren van oplossingen voor verschillende soorten lading, voornamelijk containers, maar ook voor stukgoed, droge bulk en natte bulk. Als deelnemer in de logistieke keten kun je via het PCS gemakkelijk en […]