Vertrouwen vergroten

Essentiële voorwaarde voor een goed gebruik van Melding Container Achterland (MCA) is een veilige digitale omgeving. Misbruik van data voor bijvoorbeeld ongeoorloofd toegang tot terminals, illegaal wegvoeren van containers of het uithalen van drugs willen wij op elk moment voorkomen.

Samen veilig data delen

Portbase heeft een apart veelomvattend programma ontwikkeld – Samen veilig data delen – om databeveiliging havenbreed nog meer inhoud te geven. ‘Samen veilig data delen’ kent drie speerpunten:


Doorwerken bij verstoring

Met 99,95% is de beschikbaarheid van het PCS hoog. Maar ook die ene keer dat het PCS niet beschikbaar is, moeten vervoerders en terminals kunnen doorwerken. Met meerdere terminals heeft Portbase afspraken over back-up procedures. De komende tijd willen wij nog meer terminals hierop aansluiten. Het brengen en halen van containers kan zo altijd doorgaan.

Transparantie voorop

Hoe Portbase omgaat met storingen in het PCS, kan iedereen lezen in het communicatieprotocol. De beschikbaarheid van MCA is elk moment van de dag eenvoudig te controleren via de Status Page van Portbase.



Meer van Portbase

  • Marketplace

    Ontdek de collecties Benieuwd naar de verschillende thema’s in de Portbase Marketplace? Ontdek onze collecties en de gerelateerde services.
    Marketplace
  • Community Solutions

    Meer dan 40 services op één platform Het Port Community Systeem (PCS) is de digitale schakel binnen de Nederlandse zeehavens. Bedrijven uit diverse sectoren profiteren van oplossingen voor verschillende soorten lading, voornamelijk containers, maar ook voor stukgoed, droge bulk en natte bulk. Als deelnemer in de logistieke keten kun je via het PCS gemakkelijk en […]