Brexit update: Douaneformaliteiten per 1 januari 2021 een feit!

Delen:

1 januari 2021 nadert snel! Voor al het goederenverkeer met het Verenigd Koninkrijk gelden vanaf dan douaneformaliteiten. Als klant van Portbase bent u al een heel eind voorbereid. In de nieuwe Get Ready for Brexit nieuwsbrief leest u wat u mogelijk nog meer moet of kunt doen.

Op Portbase Support bijvoorbeeld vindt u handige tips voor beginners in het Port Community System (PCS) en korte instructievideo’s voor het gebruik van onze services Melding Export Documentatie, Melding Import Documentatie, Track & Trace Export en Import Status. Zo kunt u zich deze diensten tijdig eigen maken en bent u er 1 januari 2021 helemaal klaar voor!

Verder vragen wij graag nog uw aandacht voor het volgende:
• Voor het gebruik van Melding Import Documentatie bij de shortsea- en ferryterminals is een aanvullend overkoepelend terminalcontract nodig. Heeft u dit al georganiseerd? Zo niet, dan kunt u dit terminalcontract via sales@portbase.com bij Portbase opvragen en vervolgens ondertekend terugsturen.
• Werkt u via een systeemkoppeling, dan is het voor het via Portbase voormelden van douanedocumenten bij shortsea- en ferryterminals essentieel dat u de meest recente versies van Melding Import Documentatie en Melding Export Documentatie gebruikt. Check dit bij uw IT-afdeling of softwareleverancier. De betreffende EDI-specificaties staan hier voor u klaar.

Heel veel succes met uw Brexit-voorbereidingen. Samen voorkomen wij vertragingen!



Meer van Portbase

  • Over ons

    We bouwen de slimste havencommunities. Samen vergroten we het potentieel van data voor ​​naadloze, duurzame en veilige goederenstromen.
  • Onze community

    Samen bouwen aan slimme platforms en communities die havens en logistieke ketens naadloos, duurzaam en veilig maken.​  Samen bouwen we de slimste havencommunities. Dat is onze missie. Een belangrijk woord in deze missie is samen, want Portbase werkt voor alle organisaties in onze community. Dit betekent dat we een neutrale positie innemen in de haven. Een dochteronderneming […]