Lancering Portbase Marketplace

marketplace_portbase

Delen:

Portbase lanceert de Portbase Marketplace. Een centrale plek voor dienstverlening en innovatieve oplossingen voor de havenlogistiek. In de Marketplace vinden klanten de services van Portbase die al 20 jaar de ruggengraat vormen voor het ondersteunen van de vitale kernprocessen in de Nederlandse havens. Nieuw is het aanbod van innovatieve dienstverlening die ontstaat uit samenwerkingen tussen Portbase en communityleden, communityleden onderling en tussen communityleden en het ecosysteem.
Lang gekoesterde wens
De Portbase Marketplace is een lang gekoesterde wens van zowel Portbase als haar community. Portbase CEO Iwan van der Wolf: “Met de Marketplace introduceren we een online kanaal waar havenlogistieke oplossingen centraal geplaatst en gevonden kunnen worden. En dat gaat verder dan onze ‘eigen’ services. We willen onze opdracht om de supply chains via de Nederlandse havens zo naadloos, veilig en duurzaam te laten lopen naar een volgend niveau brengen.”
Versnelling van digitalisering
Digitalisering en technologische ontwikkelingen ontwikkelen zich razendsnel. Ook in de havenlogistieke sector. Bedrijven en organisaties krijgen steeds meer behoefte aan maatwerk als het om data gaat. En om daar zelf slimme dingen mee te doen. Met de Marketplace is er een centrale plek waar vraag en aanbod samen komt.
Van der Wolf: “We zien het als onze taak om versnelling van digitalisering in de havenlogistieke ketens aan te jagen en hierin te ondersteunen. Vanuit onze neutrale rol kunnen we dit faciliteren voor alle betrokken partijen.”
Volledige controle
Samenwerking om tot producten en diensten voor de Marketplace te komen faciliteert Portbase via (een deel van) haar bestaande infrastructuur. Met een aantal generieke componenten zoals dataopslag en dataconversie, identificatie, autorisatie en authenticatie is het een vertrouwde omgeving waar data-eigenaren zelf bepalen wat er met hun data gebeurt en met wie ze samenwerken. Er is dus volledige controle van betrokken spelers.
Schoenmaker blijf bij je leest
Portbase benadrukt dat deze beweging geen verandering van haar primaire scope betekent. Van de Wolf: “Onze focus is en blijft het ondersteunen van de kernprocessen zodat bedrijven en organisaties ervoor blijven kiezen om hun supply chains via de Nederlandse havens te laten lopen. We zien echter een groeiende behoefte binnen onze community om zelf meer te doen met data, innovatie en samenwerking. Die beweging juichen we toe, maar bedrijven zijn zelf aan zet. Wij spelen daarin een faciliterende rol.”
Stapsgewijs uitbreiden met groeiend aanbod
Vandaag zet Portbase met de lancering van de Marketplace een eerste stap. Port of Rotterdam heeft meegewerkt aan de totstandkoming met een gedeelte van de financiering, marktvalidatie en marktbenadering. Deze eerste stap concentreert zich op het faciliteren van drie specifieke thema’s: Port Call Optimization, Supply Chain Visibility en Emission Free Ports. Het doel is om samen met de community te bewegen naar een groeiend aanbod aan dienstverlening in de Marketplace. Of het nu gaat om een bestaande service vanuit het portfolio van Portbase of een nieuw product dat is ontwikkeld door bijvoorbeeld een terminal of een start-up, alles is vanaf vandaag terug te vinden in de Portbase Marketplace.
Heb je een vraag of wil je meer informatie over de Portbase Marketplace? Stuur jouw bericht naar marketplace@portbase.com en wij nemen contact met je op. 


Meer van Portbase

  • Over ons

    We bouwen de slimste havencommunities. Samen vergroten we het potentieel van data voor ​​naadloze, duurzame en veilige goederenstromen.
  • Onze community

    Samen bouwen aan slimme platforms en communities die havens en logistieke ketens naadloos, duurzaam en veilig maken.​  Samen bouwen we de slimste havencommunities. Dat is onze missie. Een belangrijk woord in deze missie is samen, want Portbase werkt voor alle organisaties in onze community. Dit betekent dat we een neutrale positie innemen in de haven. Een dochteronderneming […]