Meldplicht vanaf 1 januari 2020 bij Groningen Seaports

Delen:

Zoals door Groningen Seaports aangegeven, vervallen op 1 januari 2020 de uitzonderingen op de elektronische meldplicht van zeeschepen voor een bezoek aan hen. U heeft hierover een brief ontvangen van Groningen Seaports. Wilt u meer weten over de meldplicht bij Groningen Seaports? Lees dan hier het hele bericht.

Om aan deze meldplicht te voldoen, kunt u:
1. Een scheepsagentuur inschakelen of andere partijen benaderen die deze rol kunnen invullen
2. Dit zelf doen via de Portbase-service Melding Schip.

Kiest u voor optie 2, dan kunt u eenvoudig via webschermen de verplichte melding aan Groningen Seaports doen. Op onze website leest u meer over de service Melding Schip, tevens kunt u de service daar kosteloos aanvragen (als agent zijnde). Binnen het aanvraagformulier vragen we naar het EORI-nummer. Dit is voor u niet van toepassing, omdat dit een verplicht invulveld is vragen wij u hier een KvK nummer in te vullen.

Kom tijdig in actie zodat u aan uw meldplicht kunt voldoen.

Meer informatie
Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met onze Salesafdeling via sales@portbase.com.



Meer van Portbase

  • Over ons

    We bouwen de slimste havencommunities. Samen vergroten we het potentieel van data voor ​​naadloze, duurzame en veilige goederenstromen.
  • Onze community

    Samen bouwen aan slimme platforms en communities die havens en logistieke ketens naadloos, duurzaam en veilig maken.​  Samen bouwen we de slimste havencommunities. Dat is onze missie. Een belangrijk woord in deze missie is samen, want Portbase werkt voor alle organisaties in onze community. Dit betekent dat we een neutrale positie innemen in de haven. Een dochteronderneming […]