Nieuwe inlogprocedure PCS

Delen:

Nieuwe inlogprocedure PCS
Voor een betere beveiliging van het Port Community System (PCS) introduceert Portbase een nieuwe inlogprocedure. Als gebruiker logt u in de toekomst in met uw (bij voorkeur persoonlijke) zakelijke e-mailadres plus een zelf te kiezen sterk wachtwoord. De huidige manier van inloggen via organisatie, gebruikersnaam en wachtwoord vervalt. U hoeft straks nog maar 2 velden in te vullen.

Wat moet u doen ter voorbereiding
Ter voorbereiding op de nieuwe inlogprocedure vragen wij iedere gebruiker die inlogt op het PCS een (bij voorkeur persoonlijk) zakelijk e-mailadres op te geven. Tot nader bericht blijft u vervolgens op de bekende, huidige manier op het PCS inloggen.

Fase 1: Inloggen met een sterk wachtwoord
Per 1 mei 2017 start fase 1 van de nieuwe inlogprocedure: het invoeren van een nieuw sterk wachtwoord. Dit gaat als volgt:

Stap 1 Wanneer u op (of na) 1 mei op de vertrouwde manier bent ingelogd op het PCS, wordt u direct naar een scherm voor het wijzigen van uw wachtwoord geleid.

Stap 2 In dit scherm ziet u 3 velden:
Vul bij ‘Huidig wachtwoord’ uw huidige wachtwoord in.
Vul bij ‘Nieuw wachtwoord’ een wachtwoord in dat aan de volgende eisen voldoet:

  • minimaal 8 karakters
  • minimaal 1 hoofdletter (A tot Z)
  • minimaal 1 kleine letter (a tot z)
  • minimaal 1 cijfer van 0 tot 9
  • minimaal 1 karakter uit de volgende speciale tekens: ~`!#$%^&*+=-[]’;,/{}|”:<>?@_()
  • het wachtwoord moet anders zijn dan uw gebruikersnaam
  • mag niet gelijk zijn aan de vorige 4 wachtwoorden

Vul bij ‘Bevestig wachtwoord’ nogmaals uw nieuwe wachtwoord in.

Stap 3 Klik vervolgens op ‘Opslaan’. Hierna komt u weer op het startscherm. Inloggen op het PCS doet u vanaf dit moment met uw bestaande organisatie- en gebruikersnaam plus uw nieuwe sterke wachtwoord.

Ook belangrijk om te weten

  • Vanaf 1 mei 2017 wordt u iedere vier maanden (120 dagen) automatisch gevraagd uw wachtwoord te wijzigen;
  • Wanneer u uw wachtwoord bent vergeten, vraagt u een nieuw wachtwoord op door op uw inlogpagina op ‘Wachtwoord vergeten’ te klikken. Er wordt dan automatisch een wachtwoord gegenereerd, waarmee u eenmalig kunt inloggen. Dit wachtwoord wordt gestuurd naar het (bij voorkeur persoonlijke) zakelijke e-mailadres dat u eerder zelf heeft opgegeven en bevestigd. Wanneer u inlogt met dit eenmalige wachtwoord, wordt u direct naar het scherm voor het kiezen van een nieuw wachtwoord geleid.

Let op! Deze werkwijze voor wachtwoord vergeten gaat al in per 2 april 2017. Als u vanaf deze datum op uw inlogpagina op ‘Wachtwoord vergeten’ klikt, wordt u volgens de nieuwe procedure gevraagd een nieuw wachtwoord te kiezen.

  • Uw wachtwoord kunt u ook op ieder moment zelf wijzigen via het scherm ‘wachtwoord vergeten’.
  • Na vier onjuiste inlogpogingen blokkeert uw account. Deze blokkade wordt na 15 minuten automatisch opgeheven. U hoeft geen contact op te nemen met de hoofdgebruiker van uw organisatie of onze Service Desk. Zij kunnen deze blokkade niet voor u opheffen. Dit gebeurt automatisch na 15 minuten. U kunt dan weer opnieuw inloggen.

Fase 2: e-mailadres vervangt organisatie en gebruikersnaam
In aanvulling op het nieuwe sterke wachtwoord gaan wij u op een nader te bepalen moment tevens vragen in te loggen met uw (bij voorkeur persoonlijke) zakelijke e-mailadres, zoals u dat eerder aan ons heeft opgegeven. Dit vervangt vanaf dan de huidige werkwijze met organisatie- en gebruikersnaam.



Meer van Portbase

  • Over ons

    We bouwen de slimste havencommunities. Samen vergroten we het potentieel van data voor ​​naadloze, duurzame en veilige goederenstromen.
  • Onze community

    Samen bouwen aan slimme platforms en communities die havens en logistieke ketens naadloos, duurzaam en veilig maken.​  Samen bouwen we de slimste havencommunities. Dat is onze missie. Een belangrijk woord in deze missie is samen, want Portbase werkt voor alle organisaties in onze community. Dit betekent dat we een neutrale positie innemen in de haven. Een dochteronderneming […]