Nieuwe richtlijn Uniport Containers

Delen:

Vanaf 1 september 2018 kunt u bij Uniport Multipurpose Terminals uw containers alleen nog afhalen met vervoersdocumenten volgens de vereenvoudigde Toegelaten Afzender procedure (TA-procedure met RTO-code MRN).
Onze Portbase-services Melding Import Documentatie en Transitaangifte passen wij hier op aan. Per genoemde datum is het dan niet meer mogelijk om voor Uniport NT1-documenten voor te melden.

Let op! Voor de nieuwe situatie is het belangrijk dat u tijdig een douanevergunning Toegelaten Afzender (TA-vergunning) heeft met vertreklocatie Uniport. Via de Douane kunt u deze vertreklocatie aan uw vergunning laten toevoegen of (indien u deze nog niet heeft) een TA-vergunning aanvragen. Doe het vandaag nog!

Melding Import Documentatie versnelt terminalafhandeling en achterlandlogistiek
Met de juiste TA-vergunning profiteert u ook na 1 september optimaal van onze Portbase-service Melding Import Documentatie. Via één ingang meldt u vooraf aan Uniport (en de andere grote containerterminals in Rotterdam) eenvoudig de nummers van al uw importdouanedocumenten. Het merendeel van uw containers – waaronder die met een TA-document met RTO-code MRN – kunt u vervolgens zonder papieren ophalen. Op de terminal hoeft u niet langs de Douane. De Portbase-dienstverlening draagt zo bij aan een soepele terminalafhandeling en versnelt de achterlandlogistiek.

Transitaangifte eveneens aangepast
Gebruikt u voor uw transaangiften aan de Douane onze handige webservice Transitaangifte? Houdt u er vanaf 1 september 2018 dan ook hier rekening mee dat voor containers die via Uniport de haven binnenkomen, alleen nog vervoersdocumenten volgens de vereenvoudigde TA-procedure zijn toegestaan.

Meer informatie
Heeft u vragen? Onze Service Desk helpt u graag.
U kunt hen bereiken via 088 625 25 25 of servicedesk@portbase.com.
Meer informatie leest u ook in de brief van Uniport.



Meer van Portbase

  • Over ons

    We bouwen de slimste havencommunities. Samen vergroten we het potentieel van data voor ​​naadloze, duurzame en veilige goederenstromen.
  • Onze community

    Samen bouwen aan slimme platforms en communities die havens en logistieke ketens naadloos, duurzaam en veilig maken.​  Samen bouwen we de slimste havencommunities. Dat is onze missie. Een belangrijk woord in deze missie is samen, want Portbase werkt voor alle organisaties in onze community. Dit betekent dat we een neutrale positie innemen in de haven. Een dochteronderneming […]