Stapsgewijze introductie Melding Scheepsvoorraden

Delen:

Momenteel leggen wij de laatste hand aan de bouw van de service Melding Scheepsvoorraden. Samen met bedrijven uit de werkgroep start eind november een pilot. Zodra deze succesvol blijkt, kunnen in december ook alle andere partijen die zich hebben aangemeld de nieuwe dienstverlening gaan gebruiken. U ontvangt van onze Service Desk apart bericht over de exacte ingangsdatum voor uw bedrijf.

Heeft u zich nog niet voor Melding Scheepsvoorraden ingeschreven?
Doe dit dan hier!

Melding Scheepsvoorraden biedt u een praktische oplossing voor een aanstaande nieuwe douaneverplichting. Vanaf 29 december 2017 bent u verplicht de scheepsvoorraden aan boord van bezoekende schepen elektronisch aan hen te melden. Een IMOFAL 3 formulier is dan niet meer toegestaan. Onze nieuwe dienstverlening is geschikt voor alle Nederlandse havens.

In de toekomst ook via de service Melding Schip 2.0
Melding Scheepsvoorraden wordt in eerste instantie een aparte service binnen het Port Community System (PCS). Begin 2018 komt de service ook als taak beschikbaar in Melding Schip 2.0. Voor deelnemers aan Melding Schip 2.0 die tevens Melding Scheepsvoorraden gebruiken, maken wij dan deze extra taak aan. Een deel van de gegevens wordt in dat geval automatisch voor u ingevuld.

Meer informatie
Nadere details over Melding Scheepsvoorraden leest u hier.



Meer van Portbase

  • Over ons

    We bouwen de slimste havencommunities. Samen vergroten we het potentieel van data voor ​​naadloze, duurzame en veilige goederenstromen.
  • Onze community

    Samen bouwen aan slimme platforms en communities die havens en logistieke ketens naadloos, duurzaam en veilig maken.​  Samen bouwen we de slimste havencommunities. Dat is onze missie. Een belangrijk woord in deze missie is samen, want Portbase werkt voor alle organisaties in onze community. Dit betekent dat we een neutrale positie innemen in de haven. Een dochteronderneming […]