Vanaf 4 juli vernieuwde service Melding Afvalstoffen

Delen:

Op 4 juli 2018 komt in het Port Community System (PCS) de vernieuwde service Melding Afvalstoffen 2.0 beschikbaar. Deze service voegen wij als extra taak voor u toe aan Melding Schip 2.0. Dit maakt de melding afvalstoffen voor u toegankelijker en vereenvoudigt het zicht op de status.

Aanleiding voor de ontwikkeling van Melding Afvalstoffen 2.0 zijn de wettelijke wijzigingen die voortkomen uit EG Richtlijn 2010/65. Met de vernieuwde dienstverlening kunt u de afvalstoffen conform deze nieuwe wetgeving melden aan de havenmeesters in de havens waarvoor u ook Melding Schip 2.0 gebruikt. In Melding Afvalstoffen is tevens een aantal verbeteringen doorgevoerd voor het makkelijker invoeren van gegevens. Ook de upload-functie is verbeterd. Dat vereenvoudigt het automatisch inlezen van de door de kapitein aan boord van het schip ingevulde Excel-sheet.

Wat moet u doen?
Hier vindt u de nieuwe Excel-template voor het aan boord laten invullen van de
aanwezige afvalstoffen. Stuurt u deze naar uw kapiteins? Tevens treft u
hier een instructie Melding Afvalstoffen 2.0 met een overzicht van de
(wettelijke) wijzigingen.

Wanneer gaan gebruiken?
• Melding Afvalstoffen 2.0 gebruikt u vanaf 4 juli aanstaande voor elk
scheepsbezoek dat u vanaf die datum nieuw aanmaakt. U ziet de taak automatisch
in Melding Schip staan.
• Heeft u het scheepsbezoek vóór 4 juli aangemaakt en verstuurd aan de
havenmeester? Dan maakt u deze af in Melding Afvalstoffen 1.0.

Let op: per 31 juli 2018 zet Portbase de oude service Melding Afvalstoffen uit.
Wij adviseren u daarom tot 4 juli géén scheepsbezoeken met een ETA na 31 juli aan te maken. Moet u na 31 juli toch nog een Melding Afvalstoffen 1.0 doen? Cancel dan eerst deze melding en daarna het gehele scheepsbezoek. Vervolgens maakt u in Melding Schip het bezoek opnieuw aan. Daarmee krijgt u ook de nieuwe taak Melding Afvalstoffen 2.0.

Nadere achtergronden en details over de vernieuwde Melding Afvalstoffen leest u in deze nieuwsbrief van de havenmeesters.

Meer informatie
Heeft u nog vragen over de werking van Melding Afvalstoffen? Onze Service Desk helpt u graag. U kunt hen bereiken via 088 625 25 25 of servicedesk@portbase.com.



Meer van Portbase

  • Over ons

    We bouwen de slimste havencommunities. Samen vergroten we het potentieel van data voor ​​naadloze, duurzame en veilige goederenstromen.
  • Onze community

    Samen bouwen aan slimme platforms en communities die havens en logistieke ketens naadloos, duurzaam en veilig maken.​  Samen bouwen we de slimste havencommunities. Dat is onze missie. Een belangrijk woord in deze missie is samen, want Portbase werkt voor alle organisaties in onze community. Dit betekent dat we een neutrale positie innemen in de haven. Een dochteronderneming […]