Wat heb ik als verlader of expediteur nodig voor de Vertrouwensketen

Delen:

De juiste Portbase-service helpt je bedrijf vooruit

Portbase is door het samenwerkingsverband van de Vertrouwensketen gevraagd om via het Port Community System het veilig en betrouwbaar vrijstellen en ophalen van importcontainers in de Rotterdamse haven mogelijk te maken. Voor verladers en expediteurs die naar deze nieuwe manier van werken overgaan, zijn de Portbase-services Cargo Controller en Cargo Release Manager beschikbaar. Maar welke van deze twee sluit het beste aan bij jouw uitdagingen?

Zowel Cargo Controller als Cargo Release Manager doet voor de verlader en expediteur wat het voor de Vertrouwensketen moet doen: je ontvangt op een veilige digitale manier de vrijstelling – of anders gezegd het ophaalrecht – voor een importcontainer en geeft dit vervolgens weer door aan de volgende schakel. Maar Cargo Controller biedt daar boven op nog veel meer. Als bedrijf krijg je echt inzicht in de lading waarover je regie voert. Elk moment ben je volledig geïnformeerd. Cargo Controller toont je de verwachte en daadwerkelijke aankomsttijd van je container in de haven, real-time losinformatie, alle relevante douanegegevens, het vertrekmoment van de terminal en nog veel meer. Voor elke in aantocht zijnde container kun je alvast vooruit werken en zodoende optimaal plannen. Het ontvangen van de vrijstelling voor de Vertrouwensketen is feitelijk een extra.

Bewezen meerwaarde Cargo Controller

Cargo Controller heeft zich de afgelopen jaren al voor honderden bedrijven in de praktijk bewezen. Vanaf het moment dat het importmanifest bekend is tot het moment dat de container de terminal heeft verlaten, profiteren zij 24/7 van alle beschikbaar komende informatie. Voor iedereen die wekelijks meerdere containers ontvangt – of de afhandeling daarvan doet – is Cargo Controller een echte meerwaarde tegen beperkte kosten voor deelname. Met een API-koppeling wordt het bovendien mogelijk om alle mijlpalen en B/L-gegevens automatisch toe te voegen aan je dossiers.

Cargo Release Manager alternatieve oplossing

Wanneer kies je voor deelname in de Vertrouwensketen dan toch Cargo Release Manager? Deze service is speciaal door Portbase ontwikkeld om voor kleine(re) partijen deelname aan de Vertrouwensketen toegankelijk te maken. Het is een praktische oplossing voor bedrijven waarvoor Cargo Controller geen meerwaarde biedt. Cargo Release Manager is een echte basisdienst. Het enige wat je ermee kunt is het via het web veilig ontvangen en weer doorgeven van de vrijstelling. Niet meer en niet minder. Zonder extra informatie; het is ook niet mogelijk om vooruit te werken. Daar staat tegenover dat deelname aan Cargo Release Manager geheel kosteloos is.

Zo doe je mee

Nog geen klant van Portbase? Of je nu voor Cargo Controller kiest of toch voor Cargo Release Manager: voorafgaand aan deelname maak je eerst een account aan op IAMconnected. Dit is even werk, maar in de aanmeldprocedure ingebouwde checks borgen dat alleen bonafide bedrijven toegang tot het Port Community System krijgen. Daarna meld je je via je nieuwe IAMconnected-account bij Portbase aan voor Cargo Controller dan wel Cargo Release Manager.  

Eerst nog meer weten over de verschillen tussen Cargo Controller en Cargo Release Manager? Kijk dan hier.

 


Meer van Portbase

  • Over ons

    We bouwen de slimste havencommunities. Samen vergroten we het potentieel van data voor ​​naadloze, duurzame en veilige goederenstromen.
  • Onze community

    Samen bouwen aan slimme platforms en communities die havens en logistieke ketens naadloos, duurzaam en veilig maken.​  Samen bouwen we de slimste havencommunities. Dat is onze missie. Een belangrijk woord in deze missie is samen, want Portbase werkt voor alle organisaties in onze community. Dit betekent dat we een neutrale positie innemen in de haven. Een dochteronderneming […]